Látásvizsgálat

A jobb látás a kiváló diagnosztikával kezdődik. A ZEISS diagnosztikai berendezései és műszerei a teljes folyamatot átfogóvá és átláthatóvá teszik, így kiváló ügyféltapasztalatot biztosítanak kiváló eredményekkel.  Nincs két egyforma szem, és egyetlen szem sem tökéletes. Nagyon sok információra van szükségünk ahhoz, hogy optimális szemüveglencsét kínáljunk ügyfeleinknek.

A vizsgálatot a ZEISS i.Profiler®plus csúcstechnológiás berendezésével végezzük, amely a hullámfront technológiát infravörös fény segítségével használja ki, hogy a retinára vetített fényponton keresztül kielemezze az ügyfél szemének optikai jellemzőit. A fény mindenkinél másként törik meg, ezt felhasználva készítünk precíz képet a szemről és tulajdonságairól. Ez biztosítja a tipikus látásproblémák (pl. rövid- illetve távollátás) pontos meghatározását, valamint a magasabb rendű aberrációkét is, melyek jelentősen befolyásolják a látást éjszaka és szürkületben.

A megszokott vizsgálatokon felül, melyek általában csak a nappali, nagy kontraszt melletti látásélességet mérik, a ZEISS i.Profilerplus készülék által végzett elemzés a fény, a kontraszt és a színek változásait is figyelembe veszi. Ennek következtében megtudhatjuk, milyen a viselő látóélessége különböző fényviszonyok és kontrasztok mellett. Az elemzés olyan részletes akár egy ujjlenyomat így részletes szemprofilt készíthetünk, mely segít a tökéletes szemüveglencse megtalálásában ügyfeleink számára.

About Image

Orvosi szemvizsgálat

Üzletünkben lehetőség van szemész szakorvos által végzett vizsgálatra, előzetes bejelentkezés alapján. Az alapvető szemüveg korrekción felül, a szemészeti betegségek illetve elváltozások szűrésére, a kiváltó okok felderítésére is sor kerül.

 • Szemüveg felírás és kontaktlencse illesztés
 • Monitor előtti munkavégzéshez szükséges szemüveg felírása és szemészorvosi igazolás munkáltató részére
 • Gyermekek szemészorvosi vizsgálata 5 éves kortól, akár pupillatágítás nélkül
 • Dr. Gönczy Ivette szemész-kontaktológus, főorvos
 • Dr. Szász Eszter szemész szakorvos
About Image

Optometrista szemvizsgálat

Amennyiben nincs szükség szakorvosi vizsgálatra, akkor lehetőség van optometrista által végzett látásvizsgálatra is bejelentkezni. Az optometrista az az egészségügyi szakember aki a szemek és a látórendszer vizsgálata során diagnosztizálja a szemek hibás működéséből eredő problémákat, majd szemüveg, kontaktlencse felírásával korrigálja azokat.

Ezen felül szemészeti előszűrést is végez, szükség szerint átirányít szemész szakorvosi vizsgálatra is. A legtöbb esetben az optometrista látszerész is, így segíteni tud a megfelelő szemüvegkeret kiválasztásában és az igényeknek megfelelően a szemüveglencse ajánlásában is.

 • Tóth Gabriella optometrista-kontaktológus
 • Tóth Patrícia optometrista-kontaktológus
About Image

Új szolgáltatás optikánkban!

Szemnyomásmérés ZEISS VISUPLAN® 500 készülékkel

A szemnyomás rendszeres mérése az alapvető diagnosztika és minden professzionális glaukómaszűrés része.
A ZEISS VISUPLAN® 500 érintésmentes tonométere egyszerű vizsgálatot tesz lehetővé, és nem igényel kontaktust vagy érzéstelenítést. A vizsgálatot lágy levegőimpulzus alkalmazásával végezzük, így gyors és kényelmes szemnyomásmérést kínálhatunk pácienseinek.

Bejelentkezés telefonon :
+36 46/504-893
+36 46/509-224

About Image

Szemüvegkészítés

A szemüvegkészítés rövid határidővel a legkorszerűbb automata csiszológépek segítségével történik. A szemüvegek pontos és precíz elkészítését az RVT (Relaxed Vision Terminal) segíti. A lencse nagyobb fokú személyre szabottságának érdekében digitálisan rögzíti az illesztési paramétereket. A lencse pontos illesztésének döntő szerepe van abban, hogy elérjük a maximális vizuális komfortot, hiszen az illesztési hibákból adódóan a lencse akár 40%-ot is veszíthet teljesítményéből.

Az RVT segítségével  megadhatóak :

 • A keret adatai
 • Pupillatávolság (PD)
 • Monokuláris pupillatávolság (fél PD)
 • Illesztési magasság, szegmens magasság
 • LC távolság
 • A keret dőlésszöge
 • Keret íveltsége
About Image